Od tego czasu robię ją regularnie i jest naprawdę pyszna. Sałatka jest sycąca, zawiera niezbędne składniki odżywcze, witaminy i jest absolutnie idealna na lato, wypróbuj ją dziś na obiad.
Na kurczaka:
Na sałatkę:
Na sos:
W misce wymieszać olej, sól, pieprz, proszek czosnkowy, oregano i paprykę.
Umieść kurczaka w misce. Mieszaj, aż mięso zostanie całkowicie pokryte miksturą. Pozostaw do marynowania na 1 godzinę (opcjonalnie). Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać marynowanego kurczaka. Smaż przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż się ugotują. Podczas przygotowywania warzyw zdejmij z ognia i ostudź.
Do dużej miski wrzuć posiekany seler, posiekane jabłko, żurawinę i posiekaną zieloną cebulę. Dodajemy również posiekaną czerwoną cebulę, posiekaną pietruszkę, posiekane migdały i porwaną sałatę.
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki i dodać do sałatki. Przygotuj sos: