Zupa-śniadanie to wspaniała zupa dla wszystkich, młodszych i starszych. Uwielbiają ją dzieci, a dorośli jedzą ją z wielką sympatią. Chcesz poznać przepis? Zajrzyj do przepisu!
Obierz marchewki, a następnie zetrzyj cebulę i marchewki razem, używając grubej tarki. Na dużej patelni rozpuść masło i delikatnie podsmaż warzywa, aż cebula stanie się półprzezroczysta, a marchew miękka. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
Jajka należy ugotować na twardo, a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zagotować bulion, dodać ziemniaki, groszek konserwowy i płyn. Gotować ziemniaki do miękkości. Dodać podsmażoną cebulę, marchewkę i jajka.
Pozwól zupie gotować się jeszcze przez kilka minut. Doprawić zupę, dodając sól i ulubione przyprawy. Danie podawać na gorąco. Świeże zioła i kwaśna śmietana, w postaci kleksa, podkreślą smak.