Przepis na Tosty z Tuńczykiem i Warzywami – Smaczne i szybkie w przygotowaniu.

 

Dziś przygotowałam dla Was przepyszny przepis na tosty z tuńczykiem i warzywami.

To proste i szybkie danie, które idealnie sprawdzi się na śniadanie, obiad lub kolację. Teraz, przejdźmy do gotowania!

Składniki:

  • 6 kromek chleba
  • 1/2 szklanki gotowego sosu pomidorowego (100 g)
  • Sól do smaku
  • Czarny pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka oregano lub tymianku
  • 1 łyżka oliwy
  • 200 g rozdrobnionego sera mozzarella
  • 1 puszka tuńczyka (około 150 g)
  • 1 zielona papryka, pokrojona w cienkie plasterki
  • 1/2 szklanki kukurydzy w puszce (około 100 g)
  • Kilka plasterków czarnych lub zielonych oliwek

Przygotowanie:

Średnią blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj sos pomidorowy z solą, pieprzem, oregano (lub tymiankiem) i oliwą. Dokładnie wymieszaj. Nałóż mieszankę sosu pomidorowego równomiernie na każdą kromkę chleba. Na wierzchu każdej kromki rozłóż rozdrobniony ser mozzarella.

Na tosty z serem dodaj tuńczyka, pokrojoną zieloną paprykę, kukurydzę i plasterki oliwek. Na wierzch posyp jeszcze odrobiną sera mozzarella. Włóż tosty do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz, aż ser się roztopi i lekko zrumieni, około 10-15 minut.

Gotowe tosty podawaj na ciepło. Smacznego!

error: Treść zabezpieczona !!