Przygotowanie winogron na zimę wcale nie jest trudne: Przekonaj się sama.

Dzisiejszy przepis na winogrona jest idealny sposobem na to, by przechowywać nawet przez dwa lata owoce ze swojej działki, czy ogródka.

Możesz je też oczywiście kupić. Winogrona z przepisu idealnie nadadzą się do zimowych deserów, gdy brak świeżych owoców lub jako dodatek do gorącej herbaty.

Użyć można każdej odmiany winogron, nawet tych z pestkami. W zależności od preferowanej słodkości ilość cukru w poniżej podanych proporcjach może ulec zmianie. Nie zalecane jest jednak zbytnie jego zmniejszenie, gdyż łyżka na słoik to optymalna ilość, która sprawi, że owoce się ładnie zakonserwują.

Potrzeba użyć następujących składników:

  • 1-15, kilograma winogron
  • 4 łyżki cukru
  • 4 słoiki
  • woda
  • ręcznik
  • garnek

Przygotowanie:

error: Treść zabezpieczona !!