Jak wiadomo, najmłodsi bywają najbardziej wymagającymi krytykami kulinarnymi. Babcia męża gotuje doskonale. Tak doskonale, że trudno oderwać się od stołu zastawionego przygotowanymi przez nią pysznościami! Rozpieszcza smakami całą rodzinę, w tym i prawnuki.
Moje dzieci zakochane są w jej „zupie śnieżce”. Szukasz ciekawego przepisu, na zupę, która zachwyci Twojego małego smakosza? Teraz jest on na wyciągnięcie ręki.
Ugotuj jajka na twardo. W czasie, kiedy będą się gotowały, umytą i obraną połówkę cebuli oraz marchewkę, należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a ziemniaki pokroić w kostkę. Zagotuj bulion. Starte warzywa podsmaż lekko na maśle. Marchewka powinna zmięknąć, a cebula się zeszklić.
Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i groszek z puszki, wraz z zalewą. Gotuj do chwili, w której ziemniaki zaczną mięknąć. Wtedy dodaj uprzednio podsmażone warzywa i rozdrobnione jajka na twardo. Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut, aż wszystkie składniki wzajemnie przejdą aromatem.