Zacznij zbierać zielone orzechy: świetny sposób, aby zwalczyć bóle głowy, zadbać o zwoje zdrowie i poprawić urodę.

Doskonale odżywia skórę, pomaga na blizny i przy trudno gojących się ranach.

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 7 zielonych orzechów
  • oliwa z oliwek (lub inny olej)

Przygotowanie:

Na początku orzechy poćwiartuj, marchewki zetrzyj na tarce, tak przygotowane składniki włóż do butelki i zalej oliwą. Następnie zamknij butelkę i pozostaw ją w słonecznym miejscu przez około miesiąc.

Miód z zielonych orzechów

Orzechy pomagają przy leczeniu anemii, bólach gardła, złej morfologii krwi, niedoczynności tarczycy oraz chorobach układu oddechowego, a zwłaszcza przy zapaleniu płuc.

Składniki:

  • 1/2 l miodu
  • 40 kawałków zielonych orzechów

Przygotowanie:

Orzechy pokrój w ćwiartki, włóż do szklanej butelki lub słoika, zalej miodem, zamknij i pozostaw w ciemnym miejscu (np. spiżarni) na 40 dni. Spożywaj 1 łyżeczkę rano na pusty żołądek.

Likier z zielonych orzechów

error: Treść zabezpieczona !!