Tę niezwykłą potrawę możesz przygotować miksując tylko kilka przypraw i piekąc wszystko w rękawie. Wypróbuj ten przepis i ciesz się niezwykłym smakiem pieczonych ziemniaczków.
W tym przepisie idealnie sprawdzają się młode ziemniaki, które można piec w całości. Jeśli jednak chcesz wykorzystać starsze ziemniaki, przed pokrojeniem obierz je ze skórki. Warzywo powinno być pocięte w łódeczki.
Zmieszaj 3 łyżki oleju bądź oliwy z oliwek, łyżkę musztardy, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, przyprawy (po łyżeczce) i poszatkowany świeży koper. Wszystko dokładnie połącz i wlej do ziemniaków.
Odstaw ziemniaki na kilkanaście minut, by przeszły aromatem. Następnie przełóż je do worka foliowego i wsadź do nagrzanego piekarnika na około 45 minut, max godzinę. Piecz w min. 180 stopniach.