Śniadanie: Dzień zaczynamy od szklanki wody z sokiem z cytryny. Po około 30 minutach możemy zjeść chudy twaróg (150 g) ze świeżymi ziołami oraz połówką papryki. Do picia zielona herbata. Obiad: 50 g gotowanego kurczaka oraz porcja zupy z marchwi (350 g).
Kolacja: Przygotuj sałatkę z awokado (połówka), świeżych ziół, kukurydzą z puszki (ok. 2-3 łyżki). Danie polej odrobiną oliwy z oliwek i sokiem z cytryny. Do tego 2 kromki pełnoziarnistego chleba.
Śniadanie: Ponownie wypij szklankę wody z sokiem ze świeżej cytryny. Po upływie 30 minut zjedz 200 g owsianki na wodzie z dodatkiem suszonych owoców (rodzynki, morele, śliwki). Do tego filiżanka gorzkiej zielonej herbaty.
Obiad: Filet z ryby gotowany na parze, do tego surówka lub gulasz z cukinii. Kolacja: Kolacja jak poprzedniego dnia. Wykorzystaj drugą połówkę awokado, połącz z kukurydzą, ziołami. Skrop sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Do tego 2 kromki ciemnego chleba.